Dizel Forklift

 

Malzeme taşıma ve kaldırma işlemleri, endüstriyel alanda çalışma yapan işletmeler için son derece büyük öneme sahiptir. Konu ağır yapıya sahip büyük yükler olduğu zaman bunların taşınması sürecinde işletmelerin bulacakları çözümlerin etkili olması gerekir. Aksi durumda zamanın büyük bir kısmı malzemelerin taşınmasına ayrılır. Dizel forklift modellerinin tercih edilmesi ile beraber ise konu hakkında en etkili sonuçların elde edilmesi mümkün hale gelmiş oluyor. Açık havada ciddi düzeyde ağır olan ürünlerle alakalı taşıma çalışmalarının yapılmak istendiği durumlarda, bu forklift kullanımı ile beraber en iyi sonuçların elde edilmesi mümkün oluyor. İnşaat, endüstri, depolama ve lojistik gibi alanlarda kullanılan bu forkliftler sayesinde ağır yüklerin taşınma sürecinde verimliliğin en üst düzeylere çıkartılması sağlanmış olur.

dizel forklift
dizel forklift

Dizel Forkliftlerin Özellikleri

 

Dizel forklift modelleri, içten yanmalı dizel motorların yer aldığı araçladır. Kullanılan motorlar hem güçlü çekiş hem de yüksek tork sağlamaları ile bilinirler. Böylece en ağır yüklerin bile rahatlıkla taşınması mümkün hale gelmiş olur. Dizel olan motorlar, benzinli motorlara nazaran enerji verimliliği açısından çok daha etkili sonuçları ortaya koymaları ile bilinirler. Özellikle de uzun süreli olan çalışmalarda bu durum işletmelere avantajlar sunar.

 

Yapılacak olan incelemeler sırasında da görebilecekleri üzere dizel forkliftler, yüksek kapasiteli yüklerin taşınması aşamasında etkili olmalarıyla bilinirler. 1 tondan başlayarak 50 tona kadar olan ağırlıkların taşınabilmesi adına farklı modeller üretilmeye devam ediyor. Kapasite aralığının geniş olması, kullanım için doğru modelin seçilmesi aşamasında gerekli adımların çok daha kolay şekilde atılabilmesi anlamına geliyor.

 

İşletmeler için satın alınan diğer ürünlerde olduğu gibi dizel forkliftlerde de önemli olan konulardan biri dayanıklılık. Özellikle ağır yüklerin taşındığı zorlu koşullarda, dayanıklı olmayan araçların kullanılmasıyla beraber çeşitli sorunlar kendini gösterebilir. Bu forkliftler ise dayanıklı bileşenlere ve sağlam şasi yapılarına sahiptir. Böylece uzun ömürlü kullanımları ile ön plana çıkarlar. Nemli, aşırı soğuk ya da sıcak gibi zorlu çevresel koşullarda herhangi bir sorun olmadan gerekli olan çalışmaların yapılması mümkün olur.

 

Modellerde egzoz emisyonundan kaynaklı iç mekan kullanımı söz konusu değildir. Daha çok dış mekanlarda etkili sonuçların elde edilmesini sağlarlar. Madenler, limanlar, depolar ve inşaat alanları gibi oldukça geniş çalışma alanlarının bulunduğu yerlerde yüksek performans sergilerler. Kapalı alanda kullanılmasının gerektiği durumlarda ise mutlaka havalandırma sistemlerinin dikkatlice incelenmesi gerekir. Yeterli düzeyde havalandırma sistemi bulunmayan alanlarda dizel forkliftlerin çalıştırılması önerilmez.

 

Verimlilik konusu işletmeler için her zaman büyük öneme sahip olmasıyla biliniyor. Forkliftlerin sahip oldukları dizel motorlar da yüksek yakıt verimliliği ile ön plana çıkıyor. Böylece uzun süreli çalışmaların yapılmasının gerektiği durumlarda yakıt maliyetleri önemli oranlarda düşürülür. Aynı zamanda işletme maliyetleri de optimize edilir. Dizel yakıtın sahip olduğu yüksek enerji yoğunluğu sayesinde de ne kadar uzun süre dizel forklift kullanılıyor olsa da performans düşüşü gibi bir durum söz konusu olmaz.

 

Dizel Forklift Nerelerde Tercih Edilir?

 

Kullanım alanı her geçen gün  genişlemeye devam eden dizel forkliftler, başta aşağıdakiler olmak üzere pek çok alanda yüksek performansla kullanılmaya devam ediyorlar;

 

  • Endüstriyel tesisler: Üretim ve ağır sanayi çalışmalarının yapılmakta olduğu tesislerde bitmiş ürünlerin, hammaddelerin, ağır ve büyük yapıdaki makinelerin taşınması bu araçlarla mümkün olur. Yüksek torklu ve son derece sağlam yapılı dizel forkliftler sayesinde ilgili alandaki çalışmalar sorunsuzca gerçekleştirilir.
  • Depolar ve limanlar: Gerek limanlarda gerekse depolarda ağır yüklerin yanı sıra konteynerlerin de sıklıkla taşınması gerekir. Bu çalışmaların insan gücü ile yapılması neredeyse imkansızdır. Dizel forkliftlerin devreye girmesiyle beraber en ağır yüklerin dahi taşınması hiç olmadığı kadar kolay hale gelir.
  • Taş ocakları ve madenler: Taş ocaklarında ve madenlerde çalışma koşulları son derece ağırdır. Bununla beraber ilgili ortamlarda çıkartılan tozlu ağır yapıdaki madenlerin ve taş bloklarının taşınma süreci de gerekli detaylara dikkat edilmediğinde oldukça zorlu olabilir. Dizel forkliftler sayesinde en zorlu çalışma koşullarında bile yüksek performansla gerekli olan çalışmalar yapılır.
  • İnşaat alanları: İnşaat projelerinde yapılan çalışmalar son derece geniş alanlara yayılır. İlgili projelerde kullanılan malzemelerin de ilgili alanda istenilen yerlere taşınması gerekir. Sürecin sorunsuzca ve hızlı şekilde tamamlanabilmesi adına dizel forklift modelleri sıklıkla kullanılır.

 

Ağır yüklerin taşınmasının söz konusu olduğu her alanda, doğru dizel forklift seçimi ile beraber istenilen sonuçların elde edilmesi mümkün hale gelmiş olur.

 

Dizel Forklift Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Farklı modellerin aktif olarak kullanılmaya başlandığı günümüzde, dizel forklift seçimi kadar kullanımı ile alakalı da dikkatli olmanın önemi ciddi anlamda artış gösteriyor. Modeller her ne kadar dayanıklı bir yapıya sahip olsa da gerekli konuların üzerinde durulmaması ile beraber farklı sorunların baş göstermesi kaçınılmaz hale gelir. Forklift mutlaka gerekli bilgilere sahip olan operatör tarafından kullanılmalıdır. Operatör gerekli güvenlik önlemlerini alarak istenilen işlemleri kolaylıkla yapabilir. Aynı zamanda her çalışma öncesinde ve sonrasında forklift incelenerek görsel anlamda herhangi bir sorun olup olmadığına bakılmalıdır. Bununla birlikte belirli aralıklar ile dizel forkliftin bakımları dikkatlice yapılmalıdır. Tüm parçalarının incelenmesi ve gerekli değişim işlemlerinin yapılması; modelin uzun süre kullanılmasına olanak sağlar. Gerekli bakımlar ve dikkatli kullanım ile beraber bu forklift yüksek performans ile kullanılmaya devam edilir.

Tüm Simerlift imzali forklift seçeneklerimiz aşağıda yer almaktadır.