Lityum İyon Forklift

Lityum İyon Forklift Nedir?

Birçok alanda yapılan çalışmalarda, kullanılan malzemeler ya da üretim sonucunda ortaya çıkartılmış ürünler yapısal olarak ağır olabilir. Bunun durumunda ise taşıma ve yerleştirme işlemini insan gücü ile yapmak ciddi anlamda zor olur. Gelişen teknoloji ile beraber konu hakkında en az insan gücü kullanılarak çok daha hızlı şekilde çalışmaların yapılması mümkün hale gelmiş durumda. Forklift olarak adlandırılan araç ile beraber taşıma, yükleme, depolama gibi konularda önceki dönemlerin aksine çok daha pratik çözümler elde etmek mümkün hale gelmiş durumda. Özellikle seri olarak çalışmaların yapılmasının gerektiği sektörlerde, doğru şekilde seçilerek kullanılan forkliftler sayesinde zor olarak görülen çalışmalar kısa süre içerisinde gerçekleştirilmiş oluyor.

Forkliftlerin ilk olarak kullanılmaya başlandıkları zamanlarda, üretilen modeller yalnızca yakıt kullanılarak çalışıyordu. Bu durumda işletmeler farklı alternatifler onlara sunulmadığı için aradıklarını tam olarak bulamıyor olsalar da forkliftleri kullanmak zorundaydılar. İlerleyen zaman ile beraber artık elektrik enerjisi çok daha aktif bir şekilde kullanılmaya başlandı. Böyle olunca da farklı alanlarda olduğu gibi forkliftler ile alakalı da çalışmalar yapılmaya başlandı. Lityum iyon forklift modelleri ilk olarak üretilmeye başlandığı zamanlardan itibaren farklı sektörlerde sıklıkla tercih edilen forkliftler arasında yer aldı.

Bilindiği gibi elektrik enerjisi, çevre dostu bir enerji olarak bilinir. Bundan dolayı da araçlar başta olmak üzere birçok alanda artık aktif olarak elektrik enerjisi kullanılıyor. Lityum iyon aküye sahip olan forkliftler de üretimlerine başlandığı zamanlardan itibaren aktif olarak kullanılmaya başlanmış durumda. Başta fabrikalar olmak üzere depolar, şantiyeler, ambarlar, nakliye ve lojistik firmaları ile özel hizmetler için bu forklift modeli aktif olarak kullanılmaya devam ediyor. Kolay ve hızlı şekilde şarj olmasının yanı sıra şarjı tam dolu şekilde uzun süreler boyunca kullanılabilmesi, bu forklift modelinin neden sıklıkla tercih edildiğini ortaya koyuyor.

 

Lityum İyon Akü Özellikleri

 

Kullanıma sunulan lityum iyon forkliftler incelenirken, modellere enerji veren aküler ile alakalı da gerekli olan bilgilere eksiksiz şekilde sahip olmak önemlidir. Aküde yer alan lityum; güçlü ve uzun ömürlü yapıya sahip olmasıyla bilinir. Aynı zamanda çok daha çabuk şarj edilmeyi sağlar ve enerji tasarrufu sayesinde yapılacak şarj işleminin sonrasında düşünülenden daha uzun süre çalışabilir. Böylece forkliftin kullanımı esnasında sürekli olarak şarj edilmek zorunda kalması gibi zorunluluklar ortadan kalkar.

 

Lityum İyon Forklift Modelleri

 

İş makineleri genel olarak farklı alanlarda yapılan çalışmalarda hızlı şekilde gerekli adımların atılmasını sağlar. Böylece daha öncesinde insanların kas gücü ile yapmak zorunda kaldıkları işlemler çok daha kısa sürede yapılıyor. Forkliftler de taşıma ve yerleştirme işlemleri söz konusu olduğu zaman işletmeler için vazgeçilmez olarak görülen araçlar arasındaki yerini almış durumda. Normal güç ile taşınmak istendiğinde ciddi anlamda zorlanılan malzemelerin ve ürünlerin taşınması, lityum iyon forklift kullanımı ile birlikte çok daha kolay bir hale gelmeyi başarıyor. Üstelik bu forklift modelleri ile beraber yalnızca klasik kaldırıp taşıma ve boşaltma işlemleri yapılmıyor. Aynı zamanda ürünlerin üst raflardan alınması ya da raflara yerleştirilmesi çalışmaları için de lityum iyon forkliftler devreye giriyor.

 

İşletmeler için konu forkliftler olduğu zaman akla öncelikli olarak gelen şeylerden biri, yalnızca çok ağır yükler için modellerin üretiliyor olduğudur. Gerçekte ise başta 1.5 – 2 ton olmak üzere farklı ağırlıkları kaldırma kapasitesine sahip modeller üretilmeye devam ediyor. Kendi içerisinde çeşitli kapasitelere sahip olmaları ile beraber işletmeler kendi taleplerini yerine getirebilecek modelleri inceleyerek aralarından istedikleri seçimleri kolaylıkla yapabiliyorlar. Hangi ağırlıkları kaldırabildiği önemli olmadan lityum iyon forklift modellerinin en büyük özelliklerinin başında, ciddi oranda seri çalışabilmeleri geliyor. Böylece normalde fazla zaman harcanmasının gerektiği işlemler, bu forkliftlerin kullanımı ile beraber kısa sürede tamamlanmış oluyor.

 

Lityum İyon Forklift Fiyatları

 

Modellerin kendi içlerinde farklılaşmaya başlaması ile beraber pek çok işletme tarafından lityum iyon forklift fiyatları hakkında araştırmalar da sıklaşıyor. Birçoğunun bu aşamada yaptığı en büyük hataların başında ise yalnızca fiyatları baz alarak seçimlerini yapmaları oluyor. Genel olarak bu forklift modellerinin her birinin özellikleri birbirine göre farklılıklar içerir. Dolayısıyla işletmelerin seçim yaparken öncelikli olarak ihtiyaçlarını net olarak belirlemeleri gerekir. Sektörel bazda her şirketin forklift seçiminde ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Satışa sunulan lityum iyon forkliftler de onların ihtiyaçlarının yerine getirilmesi adına üretilirler.

 

İşletmelerin yapacakları araştırmalarda ilk aşamada kendi ihtiyaçlarını belirleyerek buna göre yelpazelerini daraltmalıdır. Sonrasında da karşılarına çıkacak alternatifleri kendi bütçelerini dikkate alarak diledikleri gibi belirleyebilirler. Şimdilerde birbirinden farklı marka tarafından lityum iyon forklift modellerinin üretilmekte olduğu görülebilir. Fiyatı değiştiren etmenlerden biri de şüphesiz budur. Satıştan sonra aracın kullanılması sırasında yaşanabilecek olumsuz durumların en profesyonel şekilde önüne geçilmesi adına mutlaka alanında lider olan isimler ile iletişime geçmelidir.

 

Bu isimler işletmelere satış öncesinden başlayarak tüm süreçlerde gerekli destekleri eksiksiz olarak verirler. Özellikle de daha öncesinde lityum iyon forkliftler ile alakalı bilgileri olmayan işletmeler, alanında uzman isimlerle iletişime geçmeleri halinde bütçelerini aşmayacak ve onlara en iyi performansı sunacak modeller arasından seçimlerini yapabilirler. Satın alacakları doğru forklift ile beraber normalde çok fazla insan gücüyle dahi yapılması zor olan çalışmalar çok daha kolay şekilde yapılabilir.

Diğer tüm forkliftlerimiz;