Elektrikli Forklift

Elektriğin insan yaşamında aktif olarak kullanması ve çeşitli faydaları onlara sunması, farklı alanlarda tercih edilmesini sağladı. Elektrikli forklift modelleri de kullanımına başlandığı zamanlardan itibaren sıklıkla tercih edilen araçlardan bir tanesi. Elektrikli forkliftler hakkında bilgi almadan önce, forkliftin ne olduğunu tam olarak bilmek önemlidir. Forklift; farklı malzemelerin taşınması, depolanması ve yüklenmesinde sıklıkla kullanılan araçlar arasında yer alır. E. forkliftler ise normal modellere nazaran çok daha ağır yapıdaki yüklerin rahatlıkla taşınması, yüksek yerlere malzemelerin yerleştirilmesi ve kaldırılması aşamasında tercih edilirler. Kullanımlarının kolay olmasının yanı sıra çok daha güçlü yapıları ile pek çok alanda aktif olarak kullanılmaya devam ediyorlar.

Elektrikli forklift
Elektrikli forklift

Elektrikli Forklift  Neden Popüler Oldu?

 

Günümüzde işletmeler, yapacakları çalışmalarda mümkün olduğu kadar etkili ve çevre dostu adımlar atmayı hedefliyor. E. forkliftler de onlara aradıklarını en iyi şekilde veriyor. Modeller, çevre dostu bir yapıya sahip olmalarıyla beraber verimlilik ve maliyet açısından da etkili sonuçları ortaya çıkartıyor. Kullanımları esnasında benzine ya da dizele ihtiyaç olmamasından dolayı karbon emisyonunun düşürülmesini sağlar. Bununla beraber elektrik enerjisinin kullanımı, diğer yakıtlara nazaran ucuz olmasıyla biliniyor. Var olan bu durum da maliyet konusunda işletmelere avantaj sağlar.

 

Klasik tarzdaki forklift modellerine göre e. forkliftler çalışırken sessiz yapıdadır. Böylece hem çalışanların hem de çevredekilerin çalışmalar esnasında rahatsız olmasının önüne geçilir. Farklı yüklerin taşınması esnasında hız kontrolü ve hızlı şekilde ivme kazanma özelliği de modellerde yer alır. Bu sayede çalışmaların yapılacağı yükler istenilen yere güvenli ve hızlıca götürülmesini sağlar.

 

Bu forklift modelleri ile alakalı bilgi sahibi olmayanlar, modellerin klasik modellere nazaran daha az güçlü olabileceğini düşünebilirler. Gerçekte ise modellerde güçlü ve büyük bataryalar bulunur. Kullanılan bataryalar, çalışma süresinin ciddi düzeylerde uzamasını sağlar. Elektrikli forklift modeline bağlı olarak hızlı şarj seçeneği de kullanıcılara sunulur. Dolayısıyla kısa sürede şarj edilerek kullanımlarına devam edilir. Bu forkliftler hem iç hem dış mekanlarda sorunsuzca, kolay bir şekilde kullanılabilir. İçten yanmalı motora sahip olan modellere nazaran hareketli parça sayısının az olması sayesinde de arıza oluşma oranı düşüktür. Var olan bu özellik de hem kullanım hem de bakım konusunda avantajları işletmelere sunar.

 

Elektrikli Forklift Ne İşe Yarar?

 

Malzemelerin yüklenmesi ve taşınması aşamasında bu forklift modelleri son derece verimli şekilde çalışır. Modellerin ön kısımlarında bulunan yük çatalı sayesinde malzemeler sorunsuzca kaldırılır ve istenilen yere taşınır. Yükseklik ayarlı kaldırma mekanizmaları bulunması ile beraber, taşınan yükler isteğe göre raflardan çıkartılabilir ya da raflara yerleştirilebilir. Bu sayede ekstra insan gücüne gerek kalmaz.

 

İşletmeler için malzemelerin taşınması aşamasında ilgili alanlardan zorlanmadan malzemeleri alabilmek önemlidir. Bu forkliftler de farklı yönlere hareket etme özelliğine sahip olmaları ile bilinir. Dolayısıyla dar alanlarda hızlı manevra yaparak gerekli işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Güvenlik konusu, hangi alanda çalışma yapılıyor olursa olsun işletmeler için son derece önemlidir. Yaptıkları her çalışmada bu konuya dikkat etmeleri gerekir.

 

Yüklerin taşınması ve yerleştirilmesi aşamasında da kendini gösterebilecek olumsuz sorunları gidermek her zaman öncelikler arasında yer alır. Elektrikli forkliftlerin kullanımı ile beraber ise konu hakkında oluşabilecek olumsuzlukların önüne başarılı şekilde geçirir. Özel güvenlik sistemlerine sahip olan modeller, yük dengesini sağlarken aynı zamanda hızı kontrol ederek çalışmaların yapılmasına yardımcı olur. Dijital kontrol sistemine sahip olan e. forkliftlerin ivme ve hız başta olmak üzere mevcuttaki işlevleri son derece hassas şekilde kontrol edilir. Böylece olumsuz sonuçların kendini gösterme ihtimali en aza indirilir.

 

Elektrikli Forklift Nerelerde Kullanılır?

 

Farklı ağırlıklara sahip olan yüklerin taşınmasının ve yerleştirilmesinin gerekli olduğu her alanda elektrikli forklift modelleri aktif olarak kullanılır. Lojistik tesisleri ve depoların yanı sıra üretim tesislerinde de aktif olarak e. forklift tercih edilir. Hammaddelerin taşınması başta olmak üzere montaj hattına taşınması, üretilen ürünlerin alınarak ilgili yerlere yerleştirilmesi işlemlerinde e.forkliftler, insan gücü ile yapılan çalışmalara nazaran çok daha etkili çözümler sunar.

 

İnşaat alanları da yine elektrikli forkliftlerin aktif olarak kullanıldıkları alanlardan bir diğeridir. İlgili alanda ağır yüklerin taşınarak farklı yerlere götürülmesi aşamasında bu araçların kullanılması, çok daha hızlı ve etkili şekilde gerekli çalışmaların hızlı şekilde sonuçlanmasını sağlar. Aynı zamanda ilgili işlemler esnasında güvenlik de üst düzeylere çıkartılır. Marketler, toptan ve perakende satış yapan mağazalarda da gerek ürünlerin yerleştirilmesi gerekse depolanması sürecinde sıklıkla tercih edilirler. Özellikle de hassas ve kırılgan yapıya sahip olan ürünler, elektrikli forklift ile zarar görmeden taşınabilir. Bu da ürünlerin zarar görmesinden kaynaklı oluşabilecek ekstra masrafların önüne geçilmesini sağlar.

 

Birbirinden farklı sektörde yükler ile alakalı çalışmalar, e. forkliftlerin kullanımı ile beraber kısa sürede yapılabilir. Modellerin aktif olarak çeşitli alanlarda kullanılmaya başlaması sonrasında kendi içlerinde farklı özelliklere sahip şekilde üretildikleri görülebilir. Alternatiflerin böylesine artış göstermesi ile beraber ise doğru modeller içerisinden seçim yapmanın önemi de artış gösteriyor. Satın alım öncesinde mutlaka ihtiyaç duyulan alanda etkili sonuçları ortaya koyacak modeller detaylıca incelenmelidir. Konu hakkında gerekli bilgilere sahip olmayanlar, alanında uzman olan isimler ile iletişime geçebilirler. Böylece uzun zamanlar boyunca sorunsuzca kullanılabilecek elektrikli forklift seçilmiş olur.

Simerlift tarafından üretilen diğer forklift seçeneklerimiz ise aşağıdadır;